Asset 3
Amadej Komar

Amadej Komar

24 let

Skoraj 1 leto sem v Niagara cocktail baru zaposlen kot barman/miksolog, pred tem pa že izkušen v gostinstvu. Z miksologijo me je navdušil vodja in mentor Kevin Kos. Miksologija mi je zanimiva predvsem zaradi kulinaričnega spektra – torej kuhanje, maceriranje, itd, domačih proizvodov – bodisi sirupov, infuzij destilatov ali primešalnih zmesi.

V Niagara cocktail baru sem se do potankosti spoznal s cocktail sceno in moram priznati, da sem tukaj tudi probal najboljši cocktail, Boulevardier. Italijanska klasika s slavno grenčico Campari in kompleksnostjo viskija. Sem tudi predstavnik in izvajalec tematskega italijanskega večera ”Italiano di notte”, ki ga v Niagara cocktail baru pripravljam vsako sredo od 18.ure naprej. Italijansko obarvan tematski večer vsebuje klasične italijanske cocktaile (Negroni, Boulevardier, Martini in Old pal) in moje signature cocktaile, prav tako v stilu naših zahodnih sosedov. Vse to, Vam postrežem z okusnimi in vrhunskimi prigrizki.

Kreacija na katero sem najbolj ponosen je Crazy Monkey. Njene sestavine so maceriran Monkey Shoulder s flambiranim ananasom, sirup iz pomarančne marmelade, sok svežih limon ter zeleni čaj kuhan s ananasom. Je cocktail, katerega idejo sem ustvaril za slovensko barman tekmovanje Monkey Tour in jo kasneje tudi dodelal. S tem cocktailom sem se tudi uvrstil na finale omenjenega tekmovanja in ga kasneje tudi osvojil. Vabim Vas, da se prepričate v dovršenost naše kulinariko in naših cocktailov, katerih okusi Vas bodo sigurno prepričali še v mnogo obiskov Niagare cocktail bara.

Nočni segment